Webáruházunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Elfogadom
Termékek Menü
0

Az év borászata a Heimann

Az év borászata a Heimann Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem- és borkalauza, amely 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát. Az anonym szakértők szerint a legjobb borászat a szekszárdi Heimann. Mi a titok a Heimann borokban?

 Az első és legfontosabb biztosan a saját ízlés és a törekvés, hogy mindenből a legjobbat hozzák ki. Mindez azonban nem valósulhatna meg a kiegyensúlyozott ültetvények és a közvetlen, személyes odafigyelés nélkül.

A mai kornak megfelelő technika mellett nagy hangsúlyt fektetnek a természetet kímélő szőlőművelésre. Gyomirtó helyett kapálógépet használnak. A szőlőt többször, manuálisan válogatják az évjárat által meghatározott szempontok szerint. Teljes érettségben –de nem túlérettségben– kizárólag kézzel szüretelnek.

A sváb gyökerű Heimman család már 1758 óta él Szekszárdon. 

A XX. század folyamán a családi borászat fejlődését először a gazdasági világválság, majd a második világháború törte meg. A háborúból hazaérő Ferenc dédapa (született 1901), betegsége miatt fiának Ferencnek (sz. 1930) adta át a családi birtok irányítását. Az ő nevéhez fűződtek a szekszárdi tsz. háztáji szőlők kialakítása, az első nagyüzemi kordonos telepítések, majd az Aliscavin néven létrehívott borászati közös vállalat.

Zoltán (sz. 1959) és Ágnes sikeres közgazdász karriert maguk mögött hagyva fordultak ismét a szőlő és a bor felé, s építették újra a családi vagyont. A szőlő iránti elkötelezettség ismét a családi kultúra szerves része, amit az is mutat, hogy 2009-ben teljesen Szekszárdra költöztek.

Zoltán a stratégia felelőse, valamint a beruházások, telepítések lebonyolítója, s a vendégekkel is javarészt ő foglalkozik a borkóstolókon. Ági felelős a borok elkészülésért, a szüreti munkák irányításáért, a céges adminisztrációért, és a vendéglátás háttérmunkálatai is hozzá tartoznak. Ifj. Zoltán szőlész-borász tanulmányait Geisenheimben, Montpellierben és Udinében végezte. Hazatérésével fokozatosan veszi át a szőlészet-borászat irányítását és szívesen képviseli a birtokot külföldi fórumokon is. Gábor, a fiatalabbik testvér orvosi pályára készül, jelenleg Münchenben tanul, de ő is sokat tesz mikrokörnyezetében a Heimann borok megismertetéséért.

A családias légkört erősíti, hogy a szőlészetben és borászatban dolgozó kollégák javarészt tizen éve elkötelezettek a család és a nagy odafigyelést igénylő borkészítés mellett.

Forrás: http://www.heimann.hu/

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Gastro