Webáruházunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Elfogadom
Termékek Menü
0

Cézár Cabernet Franc 2013

Cézár Cabernet Franc 2013 Nagyításhoz kattints a képre
Ár:
3.345 Ft
Menny.:palack
Leírás

Szőlőfajta: 100% Cabernet franc
Kategória: Száraz
Jellemző: Közepes gránát szín, fekete gyümölcsös, barrikolt ízvilág, karakteres
Évjárat: 2013
Készítési eljárás: Kézi szüretelés, gyors feldolgozás: bogyózás-zúzás, tartályos erjesztés törkölykalap-áztatással, irányított erjesztés fajélesztős beoltással (25-28 °C). 
Kontakt időtartam a héjon 3 hét, ezután természetes almasavbontás szintén a tartályban, hordós érlelés 5 hónapon át többször használt kisméretű (225 L) BQ hordókban. Érlelés után hordóválogatás - kiszelektáltuk a legjobb minőségű hordókat (kóstolás, analízis). Derítést, szűrést követő töltés.
Alkoholtartalom: 13,50% V/V
Cukortartalom: 3,7 g/l
Titrálható savtartalom: 5,6 g/l
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C
Eredményeink
ARANY, LEGJOBB VÖRÖSBOR: Zalai Borút Egyesület Borversenye (2015)
EZÜST: Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsa 2015-ik évi Borbírálata (2015.05.13.)
Szín: tükrös tiszta, közepes gránát.
Illatjegyek: fekete gyümölcsös illat mint fekete szeder, fekete ribizli, és likőrös meggy továbbá egy kis étcsokoládé, vanília, és kávé fedezhető fel benne, amit a rövid hordós érleléstől kapott. 
Ízérzet: testes, magas extrakt, kerek tanninok, egyensúlyos savérzet. Kóstoláskor ugyanúgy érezhetőek a fekete gyümölcsök (feketeszeder, ribizli) és egy kis étcsokoládé, kávé, dohány a hordós érleléstől. Egyensúlyos, hosszú lecsengésű.
Angolos húsokhoz, vadból készült ételekhez.