Webáruházunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Elfogadom
Termékek Menü
0

Hűsítő citromtorta a Rosé borok legjobb kísérője

Hűsítő citromtorta a Rosé borok legjobb kísérője Forró nyári napokon nincs jobb hűsítő egy jó rosénál, vagy rosé fröccsnél. Nem beszélve arról, ha kísérője egy klassz citromtorta. Egyet kipróbáltunk, nekünk ízlett. Ajánlunk mellé bort is természetesen ;) 

Hűsítő citromtorta recept rosé borok mellé:

Hozzávalók a tésztához ( a bögre 2.5 decis):
2 egész tojás, 3/4 bögre cukor, fél bögre olaj, fél bögre tej, 1 és 1/4 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 kávéskanál só

Hozzávalók a krémhez: 
5 citrom leve, 3 citrom héja, 130 g cukor, 6 egész tojás, 120 g vaj, 250 g mascarpone

Először elkészítjük a tésztát. Az egész tojásokat robotgéppel keverjük a cukorral olyan 5-6 percig, míg szép habos lesz. Ekkor a legkisebb fokozaton keverve, öntsük hozzá az olajat és a tejet. A lisztet keverjük el a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, majd ezt is keverjük a tésztához. Még kb. 1 percig keverjük. Sütőpapíros, 26 cm-es formában süssük, előmelegített, 180 fokos sütőben. 20 perc alatt megsül, ne feledjük a tűpróbát!

Míg hűl a tészta, készítsük el a citromkrémet. A citromok héját reszeljük le, levüket facsarjuk ki. Egy lábasban keverjük össze a cukorral, és a tojásokkal. Gyenge lángon kezdjük melegíteni, közben folyamatosan kevergessük. Mikor már forr,  adjuk hozzá a kis darabokra vágott vajat. Addig főzzük, (folyamatosan keverve) míg újra rotyogni nem kezd, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Figyeljünk, hogy a citromkrém és a mascarpone közel hasonló hőmérsékletűek legyen, különben összeugorhat a krém.  Keverjük el őket egymással, végül öntsük rá a tésztára, és fogyasztás előtt 1-2 órára tegyük az egészet a hűtőbe. 

Forrás: cafeblog.hu

És akkor nézzünk néhány finom bort is, hogy teljes legyen az este:





Polyák Rosé 2014







Havas és Tímár Rosé Cuvée 2014

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Gastro